Veelgestelde vragen

Systeemeisen


Wat zijn de systeemeisen?
U hebt een computer (Windows of Apple) of tablet nodig met een internetbrowser en een internetverbinding.


Welke internetbrowser moet ik gebruiken?
Deze online leeromgeving kan goed worden bekeken met de volgende browsers: Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Safari.


Kan ik de online leeromgeving op een tablet bekijken?
Ja, deze leeromgeving kan worden bekeken op tablets. De werking op een mobiele telefoon is niet optimaal. Aangeraden wordt om een computer of tablet te gebruiken.


Zijn de online cursussen geschikt om te bekijken met een screenreader (door blinden)?

Werkt u met een screenreader zoals Jaws of NVDA, dan zijn de reguliere online cursussen voor u helaas niet toegankelijk. Omdat Per Saldo het belangrijk vindt dat ook gebruikers van een screenreader over alle informatie in de online cursussen kunnen beschikken, is het nu mogelijk om een aangepaste versie in Word te bestellen. U krijgt dan binnen 4 werkdagen een actuele versie van de online cursus in Word gemaild.

Door middel van hyperlinks kunt u de vragen in de cursus beantwoorden, en alle niet relevantie informatie (zoals afbeeldingen) is eruit verwijderd. Ook de tekst bij alle filmpjes is in deze versie opgenomen zodat u niets hoeft te missen. De prijs is gelijk aan die van de cursus die u wilt bestellen. Stuur voor meer informatie of aanvragen een email naar onlinecursus@pgb.nl.


Hoe kan ik teksten uit de online cursus afdrukken?

Wilt u teksten uit de online cursus zelf afdrukken of bewaren voor later gebruik? Afhankelijk van uw eigen computerinstellingen kunt u afdrukken door de rechtermuisknop te klikken, en dan te kiezen voor ‘afdrukken’. U krijgt dan een print van de pagina waar u op dat moment op staat. Of u maakt een ‘knipsel’ van wat er op uw scherm staat met het programma ‘knip’. Dit is een standaardprogramma in Windows dat u kunt vinden via de startknop van Windows (‘knip’ intikken bij ‘programma’s en bestanden zoeken’).